consumer

Vad får föreningen?
Varje gång du handlar via oss får föreningen 25 % av hela köpesumman. Genom att du via oss handlar de produkter du ändå behöver kan du göra en stor skillnad och bidra till att ungdomarna kan förverkliga sina drömmar. Tjänamera gör utbetalningar 1 gång per månad (den 10e) till föreningen/skolklassen för alla inköp som gjorts månaden innan.

Var kan jag köpa Tjänameras produkter?
Våra abonnemang och produkter kan man bara handla genom skolklasser och föreningar. Om du är intresserad av att stödja en skolklass eller förening, genom att handla de produkter vi erbjuder, hjälper vi dig självklart att komma i kontakt med någon som säljer. Ring oss på 08-50111241 eller maila oss på info@tjanamera.com så hjälper vi dig att hitta en grupp som säljer just nu.

Hur kan jag stödja skolklassen/föreningen mera?
Antingen kan du kontakta föreningen/skolklassen som du köpt av direkt så kan de hjälpa dig. Men du kan lika gärna gå in under produkter här på sidan och beställa direkt. Var då noga med att ange vilken förening/skolklass du vill stödja, med hjälp av den kod du kan få av dem. Skulle du ha några frågor kan du ringa oss på 08-501 112 60 eller maila på info@tjanamera.com så hjälper vi dig att hitta rätt abonnemang.

Varför finns inte min storlek eller färg?
Vi samarbetar ständigt med våra partners för att utveckla produkter och sortiment för att säkerställa att det ska vara så lätt som möjligt för våra skolklasser och föreningar att sälja. Är det något du tycker att vi saknar tar vi tacksamt emot ditt förslag, då vi ständigt strävar efter att utveckla våra partners och deras sortiment.

Hur gör jag för att byta till ett annat abonnemang
Vi har en rad olika produkter i vårt abonnemangsutbud. Däribland underkläder, strumpor, rakhyvlar, naturläkemedel och kosmetik. Kontakta vår kundtjänst på telefon 08-501 112 60 eller mail info@tjanamera.com så hjälper vi dig hitta rätt produkt. Även efter ditt byte, som vi tar hand om, går självklart 25 % till föreningen/skolklassen.

Hur ångrar jag mitt köp?
Samtliga partners som vi jobbar med följer distanshandelslagen, vilket innebär att du alltid har 14 dagars ångerrätt på startpaketet. Vill du utnyttja ångerrätten skall du returnera varan inom 14 dagar. Returadress finner du på fakturan. Vid utnyttjande av ångerrätten betalas inte 25 % ut till föreningen/skolklassen.

Vad är det för bindingstid?
Det finns ingen bindningstid och abonnemangen kan sägas upp när som helst. Så du är aldrig bunden att köpa ett visst antal paket. På varje faktura finns dock ett sista datum för att säga upp nästa paket. Är det så att du säger upp ditt abonnemang efter det datumet och paketet redan är skickat från oss får du behålla och betala för det paketet.

Är produterna rättvisemärkta?
För oss är det av yttersta vikt att se till att våra samarbetspartners garanterar att de produkter vi förmedlar produceras under bra arbetsförhållanden. Vi har dock inte fair trade-märkning men samtliga partners följer och får utbildning i den uppförandekod vi kräver att alla partners och underleverantörer följer.

Garanti om icke barnarbete?
Vi arbetar aktivt med att motarbeta barnarbete genom att samtliga partners och underleverantörer förpliktigas att följa vår uppförandekod. Utöver det arbetar vi också med ett Singapore- baserat bolag som kontinuerligt är ute på de fabriker som våra partners använder och kontrollerar att uppförandekoden följs samt att kvaliten i övrigt är god.